Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда за 156 1,8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Утре ще опитам да видя какво ще стане. Смених си моторчето за празен ход и ламда сондата и оборотите на празен ход нещо все се менят. Интересното е че когато колата не се движи те оборотите не се менят а си стоят много добре, ама ако я пусна по инерция и като мине десетина километра в час започват да се клатят много усилено и се случва понякога и да гасне .

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Провери и почисти дроселовата клапа. По нея се лепят горивни мазнотии върнати от масления изпарител, натрупват се и дросела не затваря добре, тоест лъже компа и оттам гирвната смес е бедна/богата и се разиграват малко оборотите, когато педала на газта е свободен (тоест клапата не затваря докрай).
      При мен това беше проблема - заиграването на оборотите беше в рамките на 100-300 оборота, след почистване заспаха. Успех
      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Derry
        Утре ще опитам да видя какво ще стане. Смених си моторчето за празен ход и ламда сондата и оборотите на празен ход нещо все се менят. Интересното е че когато колата не се движи те оборотите не се менят а си стоят много добре, ама ако я пусна по инерция и като мине десетина километра в час започват да се клатят много усилено и се случва понякога и да гасне .
        Колега и при мен е така след като смениха сондата оборотите играят когато е в движение но при неработеща сонда стояха стабилно. Смятам да послушам Tinoto и да почистя и аз клапата.
        Tinoto Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 12:52 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Провери и почисти дроселовата клапа. По нея се лепят горивни мазнотии върнати от масления изпарител, натрупват се и дросела не затваря добре, тоест лъже компа и оттам гирвната смес е бедна/богата и се разиграват малко оборотите, когато педала на газта е свободен (тоест клапата не затваря докрай).
        При мен това беше проблема - заиграването на оборотите беше в рамките на 100-300 оборота, след почистване заспаха. Успех

Искам да те попитам с какво чистиш около клапата някакъв определен препарат или с каквото разполагаш в момента
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Огромно благодарско за акъла дето ми дадохте да си почистя дебитомера и дросаеловата клапа. Оборотите заспаха. Тъкмо бях взел да се притеснявам че след сумато му пари инвестирани по колцата ефект няма пък то било лесно .

Comment

Първоначално публикувано от yankoff
            Tinoto, може би говориш за куриерски услуги, който са доста по-скъпи от нормалната бавна (въздушна) поща. Тук можеш да видиш, че за малък пакет от рода на няколко стотин грама цената е няколко паунда. Не знам колко е тежка тая ламбда, но на снимката ми излгежда малка. Така, че няма нищо странно пратката да е вкл\чена в цената. Ти си я плащаш така или иначе, както казваш безплатен обяд няма

Аз си поръчах оригинална БОШ за да избегна по-високите разходи на гориво и възможните проблеми след това. Така ми казаха и в сервиза. Иначе бих поръчал тая от сайта, ако бях сигурен, че ще ми пасне. А и не ми се чака.

Все пак на някой друг от колгите може да му е полезен сайта.
            И да сподели.
            Сменял съм два пъти ландба сонда и двата пъти беше японска за 98лв.С първата навъртях 90хил.км,автората още я карам,но още при първата ми светна червената лампичка за дюзите,при диагностика показва грешка на детонационен датчик,така е и при втората,за разхода нямям проблеми.

Comment

-

колеги кьде се намира тая клапа че и моите обороти се менят така.не е срамно да питаш като не знаеш
              0888515205

Comment

Re: -

Първоначално публикувано от marian
                колеги кьде се намира тая клапа че и моите обороти се менят така.не е срамно да питаш като не знаеш
                Тя клапата на лесно място махаш маркуча след дебитомера поглележдаш и виждаш клапата взимаш парцалче с бензин и почваш да чистищ старателно и внимателно. А след това може да дадеш и пари за една диагностика щото ако клапата си промени доста положението достатъчно че на компа да не му хареса става цирк оборотите стават около 1500 и варират постоянно с около 200 оборота докато не направят адаптация на компа към новото положение на дросела и всичко си идва на мястото . Но може и да не се получи и всичко да си е нормално и да си свиркаш след интервенцията доволен. Успех
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

И от мене един акъл, като ти правят адаптация и настроики разни гледаи да не ти е включен климатика.

Comment

Разход

Здравейте може ли някои да ми каже или да ми изброй нещата от какво може да ти се качи разхода на гориво при дизелов двигател JTD

Comment

Re: Ламбда сонда за 156 1,8

Колеги,половината форум е изписан с сондите и дебитомерите на 156-цата,какво става,това иавно си е голиам проблем за този модел
                      Алфа Ромео 156 2.0 TS '98

Comment

Re: Ламбда сонда за 156 1,8

Колеги,половината форум е изписан с сондите и дебитомерите на 156-цата,какво става,това иавно си е голиам проблем за този модел

Comment

Това е проблен на фирмата BOSCH a не на ALFA ROMEO
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

странно мнение даде колега

Comment

Първоначално публикувано от Marilyn
                              странно мнение даде колега
                              Защо да е странно производител на въпросните части е BOSCH а и целия инжекцион е разработка на фирмата бош за 156 е разновидност на БОШ motronic 1.5.5.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Сложихме ламбда сонда от fiat Проработи и струва точно 20 лв от моргата само номера незная пак е на BOSH
                                156 1.8 T.S 144 hp '99
                                Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

Comment

Working...
                                X